اهمیت حج واجب در روایات
یکی از آثار مهمی که در روایات اسلامی برای حج بیان شده است، دور شدن فقر و نداری از فردی است که خانه خداوند را زیارت کرده است، چنانچه امیرالمومنین علی علیه السلام در این زمینه در خطبه دیباج می فرماید:
«شکر خداى را که آفریدگار خلق است و شکافنده صبح. گواهى مىدهم که خدائى جز خدا نیست، یگانه است و شریک ندارد، و محمد(صلی الله علیه و آله) پیامبر اوست.
بندگان خدا! بهترین وسیله اى که مقربان به درگاه خدا بدان توسل جویند عبارت است از ایمان به خدا و پیمبرانش، و آنچه (این پیامبران بعنوان وحى) از جانب او آوردهاند، و جهاد در راه خدا که قله بلند اسلام است، و کلمه اخلاص (لا اله الا اللَّه) که سرشت انسان است، و به پا داشتن نماز که آیین است، و زکات که واجب (مالى) است، و روزه رمضان که دژى محکم (در برابر آتش) است، و حج و عمره که فقر را بزدایند، و گناه را محو سازند، و بهشت را موجب شوند، و صله رحم که مایه فزونى ثروت و درازى عمر و زیادى عدد است، و صدقه نهان که خطا را بپوشد و غضب خداى تبارک و تعالى را خاموش کند، و صدقه آشکار که مرگ بد را جلو گیرد، و کارهاى خیر که از مهالک بد نگه دار است»[ تحف العقول / ترجمه جنتى ؛ متن ؛ ص225]
- ۹۸/۰۴/۰۹